15 Nisan 2016 Cuma

Şikayetim var!


Bazı huylarımız, davranış şekillerimiz vardır. Bunları hoş görmeyiz fakat yaşarız. Bir huyumuz vardır. Bu huyumuzu sevmez ama bir an o şeyi yaparken buluruz kendimizi. İşte bu huylara sahip insanları, bu davranışları başkalarında gördüğümüz zaman, başka birisinde gördüğümüz zaman daha bir tahammülsüz olabiliyoruz. 
Kendimde olan şu sıralar azalttığımı düşündüğüm ve başka insanlarda görünce de gözüme gözüme batan bir davranış şeklinden bahsetmek istiyorum. "Şikayet etmek." Her şeyden ama her şeyden şikayet etmek. Kafamızda kurduğumuz ya da bize öğretilen "Olması Gerekli Şeyler" resminin dışında gerçekleşen her şey için şikayet etmek. Bundan kurtulabilmek bence maneviyatla olabilecek bir şey. Elindekine Hamd Etmekle olabilecek bir şey. 
Ne yazık ki içinde bulunduğumuz dönemde lise genliğinde şikayet etme çok var. Ya da benim öğrencilerim böyle :) Bir öğretmen olarak bizim bence ilk görevimiz örnek olmak ve ötesinde hastalıklı davranış biçimleri konusunda gençlere farkındalık kazandırmak. Sağlıklı bir toplum için eğitimciler olarak bizim çok önemli bir görevimiz var. Bize Türevi alabilecek insanlardan çok dürüst ahlaklı öğrenciler, gelecekler lazım. Nokta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder